mandag den 4. juli 2016

Sommer i nord

Mandag d. 4/7 2016 kl. 16, 63°52,8' N 8°19,9' Ø

Sommerdag! Solskin hele dagen, svag til meget svag vind, plat læns. Bar mave i næsten et kvarter!

Vejrudsigten for de kommende mange dage er rigtig god, svag til jævn vind mellem SV og NV, det passer rigtig godt. Da jeg er langt foran tidsplanen, har jeg besluttet at lande ca. 100 sømil syd for Bodø, formodentlig i morgen aften, og så bruge de næste 9 dage (jeg har 9 dage!) til at udforske kysten, arkipelaget og måske en af de dybe fjorde, inden jeg skal være i Bodø.

Lige nu driver jeg sløvt afsted i meget svag vind. Og jeg har gjort en opdagelse: hvis jeg undlader at fixere hovedroret og lader vindroret styre helt frit, kan det faktisk godt håndtere båden, selv med gennaker, i stort set ingen vind.
Noget af det fantastiske ved at sejle (og noget af det, som det har til fælles med at spille violin) er, at man aldrig bliver færdig med at lære. Jeg sejler ikke en eneste sejltur, om det så bare er Aarhus-Skødshoved t/r, uden at blive lidt klogere, optimere en eller anden arbejdsgang, afprøve en ny teknik, gøre en ny erfaring, møde en ny kombination af betingelser...
De næste 1,5 døgn er jeg formodentlig uden for mobildækning, da jeg kommer langt væk fra kysten, og den lille ø, jeg har udset mig, ligger meget langt uden for lands lov og ret, så det er ikke en gang sikkert, der er dækning, når jeg når frem. Prikken på kortet holder derfor nok op med at flytte sig. Men det gør jeg ikke. Før jeg afslutter den lange transportsejlads og tager på sightseeing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar