Foredrag

For at se en aktuel oversigt over planlagte foredrag, klik på KALENDER


Der tilbydes følgende foredrag ved Mads Bo Falk:


Solo til Shetlandsøerne


Hvis du har tre ugers sommerferie, har du tid til et nordatlantisk eventyr på de vindomsuste Shetlandsøer. Mads Bo Falk fortæller levende og humoristisk om sin treugers alene-sejltur til Shetlandsøerne og via Göteborg hjem til Aarhus i sommeren 2009. Det er nogle år siden, men oplevelserne står stadig skarpt i erindringen!
De familiemæssige aspekter af et sådant "ego-trip", forberedelser, udstyr og økonomi samt, naturligvis, et hav af meget flotte naturbilleder fra de smukke øer i Nordatlanten er væsentlige ingredienser i foredraget. Derudover handler det om selve sejladsen, hvordan man sejler alene i op til seks døgn i mere eller mindre trafikeret farvand, de maritime og mentale udfordringer, og glæden ved at sejle i og til stor natur.
Foredraget varer ca. 2 timer + pause.
Sejlklub-pris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.
England rundt


I sommeren 2013 sejlede familien Meineche Falk fra Aarhus rundt om England i 4 måneder. De var to voksne og tre børn på hhv. 8, 12 og 17 år - i en 26 fods Polaris Drabant med påhængsmotor. Mads Bo Falk fortæller i foredraget om, hvordan det lykkedes for familien at gøre en stor sørejse sammen, med en kvinde ombord, der som udgangspunkt ikke kunne lide at sejle. Om, hvordan det gik med at trives sammen i en meget lille båd på stort vand. Og om alle sejladsoplevelserne i de strømfyldte og meget udfordrende farvande rundt om England og langs den franske kyst, om den store natur og kulturmøderne på rejsen. Det hele garneres naturligvis med kort og meget flotte billeder fra en yderst anbefalelsesværdig familie-langtur i pocket size, både på den ene og den anden måde. 
Foredraget varer ca. 2,5 time + pause.
Sejlklubpris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.Færøerne


I sommeren 2014 gik turen ud til Færøerne. Mads Bo Falk sejlede S/Y Mathilde frem og tilbage solo over 2 x 10 døgns sejlads, og familien fløj ud til øerne og sejlede med rundt i det berusende smukke farvand i tre uger. Foredraget handler både om de konkrete oplevelser og sejladsmæssige udfordringer, og er en ret konkret guide til sejlads til og fra de fantastiske øer, og ikke mindst sejlads og navigation, når man er derude. Det er et næsten uopdaget sejladsområde med et meget stort potentiale for anderledes og uforglemmelige sejladsoplevelser. Som altid ved Mads' foredrag vises der udførlige kort, praktiske lister og oversigter samt naturligvis meget flotte naturbilleder fra turen. 
Foredraget varer ca. 2 timer + pause
Sejlklubpris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.Sejlads i hårdt vejr


Stort hav kan defineres som et havområde, som det vil tage mere end et døgn at komme væk fra, dvs. i havn. Begiver man sig ud på sådan et, skal båd og besætning være forberedt på muligheden af at komme til at sejle i hårdt eller meget hårdt vejr. Denne sejlads kan spænde fra frisk fremdrift i en afbalanceret båd til decideret overlevelse under ekstreme forhold. Hvordan passer man bedst på sin båd og sig selv under sådanne forhold? Dette emne har altid haft Mads Bo Falks store konkrete og akademiske interesse i de sidste 25 år, og bjerge af litteratur om emnet er blevet ædt og analyseret sideløbende med praktiske erfaringer under hans egne sejladser.
Dette foredrag er en sammenfatning af de fleste praktiske erfaringer, der gennem tiden er blevet gjort overalt på oceanerne i mange slags skibe i form af forskellige storm-strategier og deres respektive ulemper og fordele, forberedelse af båden og besætningen, de forskellige fare-elementer, belastninger på skrog og rig, navigationsstrategier og meget mere.
Sejlklubpris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.

Solosejlads til Nordkap


Et togt på 3000 sømil til toppen af verden og retur. Spændende og betagende smuk udforskning af Helgelandskysten og Lofoten. Bjergbestigning, hvalkød, gletchere og overflodsfiskeri. Udsigt. Videre gennem Finmarkens ødemark, vilde natur og skræmmende historie, til Nordkap.
Hovedparten af togtet blev sejlet solo i Mads Bo Falks 26 fods Polaris Drabant, som er specialudrustet til langturssejlads. Sejladsområdet i Arktis, nord for Polarcirklen, er stort set ukendt, og det er en skam! Kom og få det lukket op! 
Flotte billeder og video.
Sejlklubpris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.

Fem måneder solo til Kanarieøerne


3000 sømil mod syd, alene i Corona-vandland. Mens verden var lukket mere eller mindre ned, arbejdede Mathilde sig i sommeren og efteråret 2020 sydpå langs Europas Atlanterhavskyst, over Biscayen, via Portugal og Madeira til de smukke og vilde Kanarieøer ud for Vestsahara.
Om isolation, da flyrejser t/r til venner hjemme blev umulige, og al menneskelig kontakt var udelukket pga. mundbind på gader og stræder sydpå. Om spækhuggerne, som hærgede langs den spanske og portugisiske kyst, netop mens lille Mathilde sejlede der - på et tidspunkt kun ganske få sømil fra den aggressive flok! Om sygdom alene, 200 sømil fra nærmeste land. Om betagende naturoplevelser til lands og til vand, foreviget gennem flotte billeder og droneoptagelser. Og naturligvis: om kunsten at sejle en lille, primitivt indrettet sejlbåd alene over stort hav. Denne gang ikke mod nord, som ellers altid. Men mod syd. Ned til palmerne, delfinerne og vulkanerne...
Sejlklubpris: 50 kr. pr. person, dog min. kr. 2500 + transport.
Andre: kontakt for pristilbud.